Oldtimers blijven wegenbelastingvrij!

Hoewel de Partij van de Arbeid, D66, GroenLinks, de ChristenUnie en het CDA nog zo graag van die verdraaide MRB-vrijstelling voor oldtimers af wilden, staatssecretaris Joop Atsma heeft aan de Kamer laten weten dat de regeling blijft.

 

Maar hó, berg die slingers eens heel snel op, en trek die feestmuts van je hoofd, want er komt wel een onderzoek naar de invoering van milieuzones voor oldtimers.

Leeftijdsdiscriminatie voor auto’s, Joop Atsma wil het daadwerkelijk laten onderzoeken door de RDW. De politiek laat weten dat gemeenten daadwerkelijk bevoegd zijn om milieuzones voor onze geliefde automobiel-op-leeftijd in te stellen. Hierbij wil Atsma wel oldtimers van liefhebbers ontzien. Hoe precies? Nou, door de RDW te laten onderzoeken of er speciale dagen kunnen komen waarop met oldtimers in milieuzones mag worden gereden. Lekker met z’n allen alsnog een bommetje aan NOx & CO2 de stedelijke straten inblazen.

Kortom, je auto van minimaal dertig jaar oud blijft goedkoop wegens het niet hoeven te betalen van wegenbelasting, maar dankzij ons ó zo fijne poldermodel binnenkort wellicht niet meer welkom in de centra van steden, tenzij het een door de RDW aangestelde dag is waarop het weer wél mag.

Aanvullende gegevens